Plantera fruktbuskar | När, hur och vilket?

 

På grund av det milda vädret (jorden är fortfarande varm) är det fortfarande möjligt att sätta växter i din trädgård. Vad sägs om små frukter? Kan du se dig själv gå genom trädgården på sommaren och småäta läckra hallon, kiwi, bär eller björnbär på vägen? Ingenting smakar bättre än frukt från din egen trädgård. Vi tar dig in i småfruktens underbara värld och förklarar gärna var du ska börja, vilka sorter som finns och vad du bör vara uppmärksam på.

blåbär-buske-fruktträdgård-lepona

Vilken är den bästa platsen för frukt i trädgården?
Att plantera små frukter och andra växter är fortfarande möjligt på grund av det milda vädret. Men var är det bästa stället att lägga frukten? Tänk på att du väljer en solig plats där solen skiner på sommaren och hösten, åtminstone halva tiden det är ljust. Fruktträdgården trivs bäst i eftermiddags- och kvällssol. Solen säkerställer fruktens sockerutveckling, så att frukten smakar gott och sött.

Dricks! När du planterar frukt, se till att alla buskar är så nära varandra som möjligt. Om det är nödvändigt att täcka dem med nät under säsongen kan du göra det på en gång.

frukt-trädgård-centrum-lepona-wijchen
Vilken/vilka frukttyper väljer du?
Att plantera en fruktträdgård är såklart väldigt roligt att göra, men att välja art är lika roligt. Det finns så mycket att välja på. Medan du väljer sorter kan du se fram emot den läckra skörden. Tänk i förväg på syftet med frukten i din trädgård. Vill du ha ett gott mellanmål? Välj sedan olika sorters frukt. Vill du göra sylt? Välj sedan att plantera fler buskar av en art. Beroende på vilka fruktsorter du har valt och platsen i din trädgård måste du ta hänsyn till planteringsavståndet. Kontrollera etiketten för råd eller be om det i vårt trädgårdscenter.

Bli överraskad av frukterna
Vi har precis fått in många olika sorters småfrukter, direkt från odlaren. Bli överraskad och inspirerad i vårt trädgårdscenter. Har du frågor om vad som passar bäst i din trädgård? Vi hjälper dig gärna på vägen.

små-frukt-arter-trädgård-centrum-wijchen

Börja förbättra jorden
biofin-terraferiel-lepona

Kan du inte vänta med att plantera din nya fruktträdgård? Glöm då inte att förbättra din jord med den biologiska jordförbättringsmedlet Biovin. Biovin innehåller alla nödvändiga ämnen för en sund växttillväxt och är den överlägset hälsosammaste boosten för alla växter. För bästa resultat, använd Biovin i kombination med den organiska jordaktivatorn Terra Fertiel. Terra Fertiel stimulerar marklivet och förbättrar därmed markens luft- och vattenhantering. Terra Fertiel lämpar sig för strukturella problem som packad jord, ensidigt jordliv, dålig jord, långa perioder av vattenexponering eller frekvent och långvarig användning av gödningsmedel. Kombinationen av Biovin och Terra Fertiel är den perfekta basen för en hälsosam fruktträdgård.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trädgård

Thuja 

Thuja Brabants täta bladverk gör den till en attraktiv landskapsväxt. Den kan skäras en gång om året, på hösten eller tidig vinter när saften minskar. Du kan också välja att trimma trädets krona på våren. Denna smala buske växer snabbt men bör bara beskäras 1/3 mindre än huvudstammen. Den har ett lågt vattenbehov och är […]

Read More
Trädgård

Vattna i din trädgård | Nya anläggningar och befintliga anläggningar

  En vår med fint och soligt väder är underbart, men växterna i din trädgård kräver extra uppmärksamhet när det kommer till mängden vatten och den näring som krävs. Det är ganska svårt att uppskatta detta korrekt, även om vi gör vårt bästa. Vattning i din trädgård, hur mycket vatten behöver växter, när är den […]

Read More
Trädgård

Vilken typ av jord har jag i min trädgård?

  Allt trädgårdsliv börjar i botten. Det är därför ganska viktigt att veta vilken typ av jord man faktiskt har och hur man ska hantera den. Du kan enkelt testa vilken jordtyp du har i din trädgård. Du vet inget om näringsvärdet i jorden, men annan viktig information är känd: strukturen syrehalten mängden organiskt material […]

Read More