Thuja 

Thuja Brabants täta bladverk gör den till en attraktiv landskapsväxt. Den kan skäras en gång om året, på hösten eller tidig vinter när saften minskar. Du kan också välja att trimma trädets krona på våren. Denna smala buske växer snabbt men bör bara beskäras 1/3 mindre än huvudstammen. Den har ett lågt vattenbehov och är resistent mot sjukdomar och svampangrepp.

Thuja Occidentalis Brabants enkla skötsel gör den till en eftertraktad växt för trädgårdsmästare. Den trivs i halvskugga men tål full sol på vintern. Det tolererar också ett brett utbud av jordar, inklusive alkaliska och sura.

Varför ska du odla detta livets träd?

Arborvitae Thuja Brabant har många bra fördelar och egenskaper som gör den idealisk som häckväxt. Här är några mycket bra anledningar till varför du bör välja detta livets träd:

Är lätt och enkel att odla.

Är idealisk som häckväxt och vindskydd.

Har en vintergrön färg som håller sig året runt.

Är en utmärkt livsmiljö för såväl vilda djur som insekter.

Växer snabbt och fungerar som en utmärkt sekretessskärm.

Dessutom erbjuder livets träd fåglar en stor möjlighet till sin häckningsplats.

Thuja är populärt och känt som ett skuggtolerant barrträd.

‘Brabant’ är en kompakt vintergrön växt med ljusare gröna blad än de flesta andra Thuja-sorter. I en trädgård gör denna växt ett fantastiskt tillskott till en blandad kant. Förutom livets brabantträd hittar du även många olika högkvalitativa växter på vår hemsida, som är idealiska som häckväxter eller altanväxter. Bläddra igenom vårt sortiment och beställ din häck nu till rimliga priser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trädgård

Plantera fruktbuskar | När, hur och vilket?

  På grund av det milda vädret (jorden är fortfarande varm) är det fortfarande möjligt att sätta växter i din trädgård. Vad sägs om små frukter? Kan du se dig själv gå genom trädgården på sommaren och småäta läckra hallon, kiwi, bär eller björnbär på vägen? Ingenting smakar bättre än frukt från din egen trädgård. […]

Read More
Trädgård

Vattna i din trädgård | Nya anläggningar och befintliga anläggningar

  En vår med fint och soligt väder är underbart, men växterna i din trädgård kräver extra uppmärksamhet när det kommer till mängden vatten och den näring som krävs. Det är ganska svårt att uppskatta detta korrekt, även om vi gör vårt bästa. Vattning i din trädgård, hur mycket vatten behöver växter, när är den […]

Read More
Trädgård

Vilken typ av jord har jag i min trädgård?

  Allt trädgårdsliv börjar i botten. Det är därför ganska viktigt att veta vilken typ av jord man faktiskt har och hur man ska hantera den. Du kan enkelt testa vilken jordtyp du har i din trädgård. Du vet inget om näringsvärdet i jorden, men annan viktig information är känd: strukturen syrehalten mängden organiskt material […]

Read More