Plantera fruktbuskar | När, hur och vilket?

 

På grund av det milda vädret (jorden är fortfarande varm) är det fortfarande möjligt att sätta växter i din trädgård. Vad sägs om små frukter? Kan du se dig själv gå genom trädgården på sommaren och småäta läckra hallon, kiwi, bär eller björnbär på vägen? Ingenting smakar bättre än frukt från din egen trädgård. Vi tar dig in i småfruktens underbara värld och förklarar gärna var du ska börja, vilka sorter som finns och vad du bör vara uppmärksam på.

blåbär-buske-fruktträdgård-lepona

Vilken är den bästa platsen för frukt i trädgården?
Att plantera små frukter och andra växter är fortfarande möjligt på grund av det milda vädret. Men var är det bästa stället att lägga frukten? Tänk på att du väljer en solig plats där solen skiner på sommaren och hösten, åtminstone halva tiden det är ljust. Fruktträdgården trivs bäst i eftermiddags- och kvällssol. Solen säkerställer fruktens sockerutveckling, så att frukten smakar gott och sött.

Dricks! När du planterar frukt, se till att alla buskar är så nära varandra som möjligt. Om det är nödvändigt att täcka dem med nät under säsongen kan du göra det på en gång.

frukt-trädgård-centrum-lepona-wijchen
Vilken/vilka frukttyper väljer du?
Att plantera en fruktträdgård är såklart väldigt roligt att göra, men att välja art är lika roligt. Det finns så mycket att välja på. Medan du väljer sorter kan du se fram emot den läckra skörden. Tänk i förväg på syftet med frukten i din trädgård. Vill du ha ett gott mellanmål? Välj sedan olika sorters frukt. Vill du göra sylt? Välj sedan att plantera fler buskar av en art. Beroende på vilka fruktsorter du har valt och platsen i din trädgård måste du ta hänsyn till planteringsavståndet. Kontrollera etiketten för råd eller be om det i vårt trädgårdscenter.

Bli överraskad av frukterna
Vi har precis fått in många olika sorters småfrukter, direkt från odlaren. Bli överraskad och inspirerad i vårt trädgårdscenter. Har du frågor om vad som passar bäst i din trädgård? Vi hjälper dig gärna på vägen.

små-frukt-arter-trädgård-centrum-wijchen

Börja förbättra jorden
biofin-terraferiel-lepona

Kan du inte vänta med att plantera din nya fruktträdgård? Glöm då inte att förbättra din jord med den biologiska jordförbättringsmedlet Biovin. Biovin innehåller alla nödvändiga ämnen för en sund växttillväxt och är den överlägset hälsosammaste boosten för alla växter. För bästa resultat, använd Biovin i kombination med den organiska jordaktivatorn Terra Fertiel. Terra Fertiel stimulerar marklivet och förbättrar därmed markens luft- och vattenhantering. Terra Fertiel lämpar sig för strukturella problem som packad jord, ensidigt jordliv, dålig jord, långa perioder av vattenexponering eller frekvent och långvarig användning av gödningsmedel. Kombinationen av Biovin och Terra Fertiel är den perfekta basen för en hälsosam fruktträdgård.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trädgård

Vilken typ av jord har jag i min trädgård?

  Allt trädgårdsliv börjar i botten. Det är därför ganska viktigt att veta vilken typ av jord man faktiskt har och hur man ska hantera den. Du kan enkelt testa vilken jordtyp du har i din trädgård. Du vet inget om näringsvärdet i jorden, men annan viktig information är känd: strukturen syrehalten mängden organiskt material […]

Read More
Trädgård

Färgglada växter för att fylla din trädgård

Färgglada växter är en typ av växt som har färgade blommor. De kan vara antingen enstaka eller flerfaldiga. Färgglada växter kommer i olika former, storlekar och färger. De kan till exempel ha röda, gula, lila eller rosa blommor. Färgglada växter är ofta buskar eller träd, men det finns också gräs och jordtillväxta växter som är […]

Read More
Trädgård

Vanliga problem med lagerhägg häck

En lagerhägg häck är en viktig del av ett hus plantering, men det är inte alltid den enklaste att få rätt. Här är några vanliga problem som trädgårdsmästare och hushåll stöter på när de försöker skapa en perfekt lagerhägg. Vanliga problem med lagerhägg En häck är en fantastisk tillskott till vilken trädgård som helst. De […]

Read More